петък, 21 ноември 2008 г.

Ефекта да се подават сигнали за Еконарушения



3 сигнала са подали граждани и институции на "зеления телефон" на Басейнова дирекция Дунавски район през месец октомври, съобщават от пресцентъра на дирекцията. Обажданията са за незаконен добив на инертни материали и замърсяване на река Дунав.

Извършени са проверки по всички сигнали. За незаконен добив на инертни материали от р. Янтра при град Бяла на нарушителя е съставен акт. Глобата по Закона за водите за използване на воден обект без издадено от дирекцията разрешително е от 2000 до 10000 лева.

Друга проверка по сигнал за незаконно изземане на инертни материали от р. Въртешница между селата Бели Извор и Власатица е приключила без установено нарушение на Закона за водите.

След третия сигнал за замърсяване на р. Дунав са констатирани разпокъсани петна с ниска плътност, вероятно от нефтопродукти.

От Бсейнова дирекция припомнят, че сигнали за нарушения на екологичното законодателство се приемат на дежурния телефон 064/803 342. Не се приемат анонимни сигнали.

>Източник:http://dariknews.bg

Дано това се превърне в единен национален телефон!
МОЛИМ ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В РАЗРАБОТВАНЕТО НА ИДЕЯТА ЗА ЕДИНЕН ЕКО ТЕЛЕФОН НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДА ПИШАТ НА ПОЩАТА НИ: greenteambg@gmail.com

Няма коментари:

Брояч