четвъртък, 31 юли 2008 г.

СКАНДАЛ! Къртят природното образувание Чудните мостове!


Къртят природното образувание „Чудните мостове” край чепеларското село Забърдо, алармираха слушатели на радио „Фокус” – Смолян. По думите им специализирана фирма за екстремен туризъм пробива върховете на двата скални феномена и излива бетон, за да монтира съоръжения за въжен тролей. Според очевидците така се уврежда скалата и се губи ефектът на феномена. Образуванието е защитена местност и всякакви дейности в тях са забранени. Туристите казаха още, че тролеят се поставя, за да може да се печелят пари от него, тъй като ще се предлагат спускания от единия връх до другия. В момента на мястото има пещерняци и природозащитници, които протестират срещу монтирането на съоръженията.

Призоваваме всички властимащи органи, от които зависи опазването на този феномен да се протипоставят на мафията, която го ограбва!

Това е поредният проблем, свързан с природната забележителност. Преди около два месеца гръмна скандал, след като на свода на образуванието с въглен се подписа Христо Стоичков. Въпреки, че цялата стена в подножието на моста е осеян с подписи, заради автографа на Стоичков бе глобен кмета на Забърдо Валентин Черпоков. Миналата година туристи пропищяха от нерегламентиран вход за разглеждане на забележителността.

Няма коментари:

Брояч