петък, 31 октомври 2008 г.

Един ден от мояТ свеж живот - Svejo I love you:)


С голяма радост приветствам всички блогъри и създатели на Svejo.net за невероятното освежаване на моите дни.

Ето и моята капчица свежест за този ден:

7.30-8.00 Сутришна медитация и йога (вече ми е навик)

8.00-9.00 Проверка на сутрешни новини, поща и свежории

9.30-Закован на спирката чакащ трамвай за работа(времето ми минава четейки учебник по "Механизация на дърводобива", поредният изпит в ЛТУ)

10.10 - 17.00 Благополучно пристигнал на работното място с поредната "откачена" Еко идея. Работя като готвач в ресторант и основната ми работа е да убедя шефа си да вземе кофи за разделно събиране на отпадъците. Очевидно няколкото заплахи, че ще напусна не подействаха добре. Сега събирам "тайни" гласове за моята идея. Вече подкокоросах 1 помощник готвач и 1 сервитьорка за нашата еко благина. Макар и да звучи смешно това е 100% истина и поне за мен е важно да успея. Ресторанта е нов и още на 3-тата седмица се обадих в ЕкоПак да ми приготвят кофи за разделно събиране на отпадъци. Ура, след 2 седмични преговори те удържаха на думата си и ме помолиха да си взема кофите за разделно събиране. Да ама не. Шефа не се съглася да ги сложим в ресторанта и в момента аз се събуждам с 3 красиви метални кофи за разделно събиране в моята тясна квартира(жълта, синя и зелена.. а бе като дъгата с някой липсващи цветове). Ако някой от Еко Пак чете това ви моля да не ме съдите. Всеки ден работя за каузата на нашето зелено бъдеще:))) Обещавам, че ще успея!

- Отделно от тази ми работа работя към още 3 компании. Една италианска и 2 български. През деня звъненето на телефона може да означава, че ме чака дълъг работен уикенд с някой анализ или финтово прозвъняване на поне 3-ма човека в работата между готварските неволи. И когато някой ме попита защо си се захванал с 5 неща едновременно му отговарям свежо: и 5 са ми малко.

17.00 - Излитам от работа използвайки всяка  минутка да направя някоя нова снимка.  След 40 мин съм в моето гнездо. Остават ми 18 дена до изпита. Замислям се колко е важно да прочета поне 2 въпроса. Обичам този Лесотехнически университет, но това не помага:). Моля се да не включвам компютъра, тъй като това ще ме забие поне 4 часа. Уви..включих го. 

Часът е 1.30 аз все още съм в нета. Заровен в търсене на еко новини, свежи идеи, красиви снимки, прекрасни стихове, върховна музика, екологични проекти, нови приятели и една усмивка, че утре Свежо ще е отново на линия..с всички нови и стари свежи виртуални физиономии.

С много любов към всички по тези земи.

Ето и една специално свежа снимка за вас! (Борисова градина, София)

1 коментар:

Stan каза...

Готин свеж ден. Това с включването на компютъра май се превръща в световен проблем :) ... поздравления за йогата сутрините. Със сигурност действа много добре.

Брояч