вторник, 26 август 2008 г.

Лудостта срещу Рила планина Продължава!

Коалицията "За да остане природа в България" уведоми Министерство на околната среда и водите и Дирекцията за национален строителен контрол за нарушение на заповедта на министър Джевдет Чакъров от 7 август 2008 г., с която той спря изпълнението на подробния устройствен план-план за регулация на село Паничище.Нарушението е заради започналото строителство на новия курортен комплекс «Рила лейк ризорт»на брега на езерото в Паничище, обясняват природозащитниците.

Коалицията «За да остане природа в България» припомня, че спреният от министъра план на Паничище беше приет от общинския съвет на Сапарева баня през 2006 г. в нарушение на Закона за опазване на околната среда. Причината е, че не е извършена задължителната процедура по екологична оценка, което се отнася и до издадените по този план разрешителни за строеж.



Природозащитниците искат от двете държавни институции да извършат проверка на нарушението на заповедта на министъра на околната среда и водите, както и да задължат община Сапарева баня да проведе задължителната процедура по екологична оценка по време на преработката и изменението на подробния устройствен план на Паничище.

Няма коментари:

Брояч